kaaskroketWat je zelf doet, doe je beter. En in het geval van kaaskroketten kan dit zeker kloppen. Kaaskroketten maken lijkt moeilijk, maar eigenlijk is het dat niet. Doe alles stap voor stap, en wie weet eet je binnenkort je zelf gemaakte kaaskroketten!

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 g gemalen kaas (gruyère, emmental of parmesan)
  • 150 g bloem
  • 100 g ongezouten boter
  • 1/2 l melk
  • 4 dooiers
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper

Voorbereiding

Het eiwit, de bloem en het paneermeel heb je nodig om je kaaskroketten te paneren. Hiervoor werk je het makkelijkst met 3 kommetjes of potjes, waar je dan straks de kroketten in kan “doppen”.

Bereiding (60 min.)

  1. Laat de boter smelten, strooi er daarna de bloem bij en roer glad. Vervolgens doe je er de melk bij en laat je alles indikken. Voeg dan ook de dooiers erbij en laat opnieuw tot tegen de kook aan komen. Blijf goed roeren en neem je pot van het vuur als de eerste luchtbellen opborrelen
  2. Roer vervolgens de kaas onder de saus en kruid het (met peper en/of nootmuskaat of helemaal niet). Verdeel je vulling op een met bloem bestrooide plank of schaal. Alles moet ongeveer 3 cm dik zijn, al naargelang hoe je je kaaskroketten wenst. Nu laat je alles afkoelen.
  3. Eens afgekoeld, verdeel je de vulling in porties. Dan haal je één voor één de kroketten door de bloem, dan het eiwit en dan het paneermeel.

Afwerking

Bak ze op 180°C

Tip

Maak er veel ineens, en vries ze dan in. Zo hoef je niet snel weer opnieuw aan de slag!